dilluns, 8 d’octubre del 2012

BENEFICIS DEL TAEKWONDO INFANTIL


El taekwondo és un art marcial tradicional de Corea, l'entrenament del qual pot aportar nombrosos beneficis als xiquets i xiquetes que el practiquen.

1. TKD = MILLORA DE LA CONDICIÓ FÍSICA .

Un dels nostres objectius primordials en les classes de Taekwondo és que xiquets i xiquetes gaudisquen amb la pràctica de l'activitat física. En les classes de TKD els nostres alumnes exerciten el seu cos de dalt a baix, treballant la força, flexibilitat, coordinació, velocitat gestual, resistència... fent que la seua condició física de base millore molt notablement.

Un dels problemes més importants en la nostra societat és l'obesitat infantil, provocada en gran mesura per factors com la inactivitat física o una alimentació inadequada on predominen els aliments processats i amb gran quantitat de sucres, relacionats tots dos amb uns hàbits de vida sedentaris.

2. TKD = TREBALL MENTAL.

El TKD implica no sols un entrenament físic sinó també MENTAL, que acompanyarà a xiquets i xiquetes al llarg de tot el dia fora del dojang (lloc de pràctica).

En TKD els practicants aprenen moviments corporals de diferent dificultat i amb una nomenclatura en una llengua totalment diferent a la seua (el coreà), la qual cosa afavorix la concentració i la memòria.
3. TKD = DISCIPLINA.

Els xiquets i xiquetes en TKD aprenen disciplina, aprenen a fer els que se'ls demana (atenció, no estem parlant de submissió!) Així guanyen en auto disciplina, la qual els permetrà continuar amb l'entrenament per difícil o cansat que aquest els resulte. Treballen la duresa mental (que no la cabuderia!) aprenent a no rendir-se i ser perseverants en el que fan. Aquesta perseverança podran aplicar-la a altres facetes de la seua vida, donant-los recursos per a no abandonar a la primera dificultat que aparega en la persecució dels seus objectius.

4. TKD = RESPECTE I CORTESIA.

El TKD és un art marcial, i com a tal, fa un gran èmfasi en el respecte cap al mestre, cap als alumnes de major graduació, cap a la resta de companys i companyes, cap al país i la cultura que el va veure nàixer i com no, cap a un mateix. L'ètica del TKD ens ensenya a ser amables amb tothom, fins i tot amb les persones que no ens agraden; i aquesta és una altra habilitat social que li serà de gran ajuda en la seua vida.

5. TKD = RESPONSABILITAT

En les nostres classes de TKD des que un/a alumne/a aprén el 1r pumse o les primeres tècniques, ja pot ensenyar-ho a altres companys més menuts (o majors) que no el coneixen. En fer-ho, aprenen a ser pacients i amables amb aquells que no saben.

Finalment, podríem resumir els beneficis que aporta la pràctica del TKD en xiquets i xiquetes en dues paraules: GRAN AUTOESTIMA.

I per què és tan important ser unes persones amb una gran autoestima? Perquè aquelles persones que gaudixen d'un bon auto concepte i d'una gran autoestima tenen menys probabilitats d'involucrar-se en comportaments destructius com el consum de drogues o l'abús de l'alcohol.  

1 comentari:

  1. els beneficis del taekwuondo son molt bons per ha mi es molt important

    ResponElimina