dimecres, 7 de novembre del 2012

EXPOSICIONS ORALS EN L'ÀREA DE VALENCIÀ

Si recordeu, fa un parell de sessions parlàvem en classe de Valencià de com realitzar una exposició oral sobre un tema escollit per vosaltres

1) Elecció del tema. RECORDEU! és important que escolliu un tema que vosaltres domineu o que siga del vostre interés, açò vos ajudarà a l'hora d'estructurar-lo i presentar-lo a la resta de companys.

2) Recerca d'informació referent al tema escollit per tal d'ampliar els vostres coneixements al respecte. Podem utilitzar diferents mitjans: internet (cercadors com Google, pàgines com Viquipèdia),  consulta de bibliografia al respecte (bé a casa, bé a la Biblioteca Municipal...) 

3) Elaboració del cos de l'exposició i d'un guió/esquema que m'ajude a l'hora de l'exposició. A classe comentàrem que el guió/esquema podia basar-se en les diapositives (sinó en totes, en algunes d'elles) que utilitzaríem en la presentació.

4) Una volta hem confeccionat l'exposició cal assajar-la davant l'espill, davant d'una càmera de vídeo, d'una webcam o dels meus pares i així comprovar com he portat a terme els diferents aspectes que avaluarem:

- FLUIDESA VERBAL
- CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA
- EMPATIA
- ACTITUD CORPORAL
- ÚS DE LES TIC (Tecnologies d'Informació i Comunicació) I ALTRES MATERIALS EMPRATS.

5) Finalment m'he d'assegurar de gravar la presentació en un pen drive i en una versió de POWER POINT que puga visionar en el col·le.

A l'hora de fer l'exposició davant la resta de companys i companyes de classe cal que:

1) Em deixe els nervis a casa... És normal posar-se un poc nerviós, però si penseu que ho feu davant dels vostres companys de sempre i que parleu sobre un tema que vos agrada i coneixeu, de segur que ho voreu d'una altra manera. A major tranquilitat, millor actitud corporal i millor fluidesa verbal.

2) Abans de començar em presentaré i diré quin és el tema que he triat per a la meua exposició.

3) He de parlar amb un to de veu adequat (ni massa baixet ni a crits...) i vocalitzant perquè tots puguen entendre fàcilment. Evidentment hauré d'esforçar-me per utilitzar un valencià el més estàndard possible.

4) També he d'intentar "connectar" amb els que estaran escoltant-me (allò de l'empatia que comentàvem) per exemple fent-los preguntes sobre el tema de què parle, fent algun comentari graciós...

5) Per últim, deixarem uns moments per si algú vol fer alguna pregunta sobre el que he parlat.

A mode de resum del que acabem d'explicar...




1 comentari: