divendres, 23 de febrer del 2018

CONSELLS PER GRAVAR EL MEU PRIMER VÍDEO COM A BOOKTUBER!





Hola a tots i a totes!

Com que alguns i algunes ja esteu acabant els vostres llibres, ací vos deixe una xicoteta GUIA amb suggeriments per realitzar els vostres primers vídeos com a BOOKTUBERS.
1.    Pensa el lloc o l’ESCENARI on vas a gravar el vídeo. Si tens possibilitat de gravar-ho en algun lloc que puga recordar d’alguna manera el llibre o algun aspecte d’aquest, millor!
2.    Si ho veus necessari, utilitza algun complement al teu VESTUARI, algun element que faça referència a la història que es conta o a algun dels personatges.
3.    A l’hora de gravar-ho potser necessites un TRÍPODE o alguna persona que et subjecte el dispositiu amb què ho gravaràs.
4.    El més normal és que no disposes de micròfon per realitzar la gravació, per això seria interessant que buscares un lloc on no hi haja massa soroll de fons que dificulte el fet que SE T’ESCOLTE BÉ.
5.    Elabora un GUIÓ-ESBORRANY amb les diferents parts sobre les que vas a organitzar la teua exposició. Per exemple:
1r. PRESENTACIÓ PERSONAL (nom, col·legi, curs, aficions...)
2n. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE (títol, autor/a –pots dir si ja el coneixies d’altres llibres que hages llegit, premis que haja guanyat...- il·lustrador/a i EDITORIAL)
3r. Parlar sobre l’ARGUMENT (de què va el llibre?) Pensa que en aquest punt no has de dir detalls importants de l’argument que puguen restar-li sorpresa al lector que, una volta t’haja escoltat, decidisca llegir el llibre.
4t. Quins aspectes són els que MÉS M’HAN AGRADAT i quins els que MENYS M’HAN AGRADAT?
5é. Què en penses sobre EL FINAL? Sense desvetllar la forma en què acaba el llibre, digues si t’ha agradat o no, o si tu l’hagueres acabat d’una altra manera.
6.    Fes algun ASSAIG abans de gravar la teua exposició sobre el llibre i grava’t per veure quines coses creus que hauries de canviar o millorar: alguna paraula que repeteixes massa voltes, algun gest que no t’agrada, comprovar si el teu volum de veu és l’adequat...
7.    La DURADA del vídeo no ha de superar els 3 minuts i no ha de ser inferior a 2 minuts.
 Respecte al resultat final del vídeo, NO CAL QUE L’EDITEU SI NO VOLEU. Un vídeo pot quedar molt “xulo” sense necessitat d’editar-lo. Ara bé, si decideixes editar-lo per incloure alguna imatge, posar-li música o algun efecte, fes-ho! Però si necessites ajuda per editar-lo has d’aprofitar perquè t’expliquen com fer-ho i aprendre’n, no deixes que una altra persona ho faça per tu tan sols perquè quede més bonic. 
 Tot seguit tens alguns exemples de vídeos realitzats per alguns booktubers. Com ja veiérem a classe hi ha de famosos, però també hi ha que no ho són tant... Busca a youtube, vimeo... altres xiquets i xiquetes que n’hagen fet abans que tu algun, a la millor et donen bones idees!!
 A treballar!!! Ja tinc ganes de vore com quedaran!!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada