dilluns, 24 d’octubre del 2016

Saps quant de SUCRE prens al dia? Parlem d'ALIMENTACIÓ SALUDABLE...

Estos dies estem parlant en la classe de 6é sobe alimentació saludable i sucre. Entre altres activitats, els xiquets i xiquetes de 6é faran un "treball de camp" en què hauran de buscar informació sobre un llistat de begudes de tot tipus (energètiques, sucs envasats, refrescos...) per comprovar la quantitat de sucre que contenen. 





Ací teniu el resultat del treball d'investigació elaborat pels xiquets i xiquetes de 6é
al voltant del SUCRE en les begudes

En relació a aquest tema, també parlarem sobre quins aliments són preferibles per mantindre un bon estat de salut i quins cal evitar, sobretot el seu consum habitual.

Hauríem de posar tot el nostre interés per tal de seguir una alimentació el més adequada possible. Com a CONSELLS GENERALS sobre el que cal menjar, ahí van unes idees interessants:

- EVITA sempre que pugues consumir begudes i aliments PROCESSATS, és a dir, aquells que han patit un procés industrial més llarg del necessari, des de la seua elaboració fins el moment que arriben a les nostres mans.

- LLIG les ETIQUETES dels aliments i tria aquells que menys ingredients "estranys" o nocius per a la teua salut continguen (sucre, conservants, colorants...)

- Intenta seguir les indicacions per a un PLAT SALUDABLE que suggereix el Harvard School of Public Health i la Harvard Medical School. Ací teniu una fotografia on es veu a simple vista el percentatge dels diferents tipus d'aliments que hauríem de prendre si seguírem una aimentació saludable.

- Deixa els DOLÇOS per a ocasions especials, no per a tots els dies (tot i que en siga sol un!)




CONCLUSIONS que podem extraure d'aquesta imatge:

- GREIXOS. Són NECESSARIS, però compte a l'hora de triar-los. Opta per aliments com l'oli d'oliva, salmó, avocat, els d'alguns fruits secs...
- VEGETALS. Han d'ocupar la major part de la nostra dieta i han d'haver GRAN VARIETAT d'ells.
- FRUITES. Moltes i de tots els colors.
- GRANS (cereals). Sempre que pugues opta pels integrals. No han de ser els protagonistes de la nostra dieta. EVITA els cereals i els seus derivats RFINATS.
- PROTEÏNA. Menja carn de qualitat (evita les carns processades com xoped, mortadel·la...). El mateix amb el peix (les barretes de lluç congelades, per exemple, són més barates però no poden substituir la qualitat del peix fresc).

I recorda... SOM EL QUE MENGEM. Oblida allò de diuen alguns: "Podem MENJAR DE TOT sempre que siga amb moderació", hi ha aliments que si no els tastem no ens perdem res, més bé el contrari, guanyem en salut!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada