dimarts, 18 d’octubre del 2016

PROJECTE DE TREBALL COOPERATIU "ELS JOCS OLÍMPICS"

Hola a tots!

En esta entrada del blog vaig a recordar-vos (a vosaltres, xiquets i xiquetes) i a explicar-vos (als pares i mares) de què va el projecte de treball cooperatiu que desenvoluparem al llarg del primer trimestre d'aquest curs.

Com ja vam comentar en la reunió d'inici de curs, enguany continuarem introduint en l'aula noves metodologies de treball amb les que intentarem que els alumnes tingueu un major protagonisme en el procés d'aprenentatge. Una d'aquestes formes de treballar i de la que parlaré tot seguit són els PROJECTES COL·LABORATIUS.





"AH! Vaaaal... Treballs de grup!!!" Doncs no exactament... M'explique; evidentment estarem organitzats per grups però no es tractarà d'ajuntar-se en la biblioteca o en casa d'algú a berenar i treure dels nervis als nostres pares per l'escàndol que muntarem cridant i barallant-nos... Això no és treballar en equip. Amb aquests projectes aprendrem no sols sobre el tema que estem estudiant en cada treball (els Jocs Olímpics en aquest cas), sinó que  potenciarem:
  • La responsabilitat de cada u i també la col·lectiva.
  • La comunicació entre els membres del grup. Seguint unes normes bàsiques d'educació que faciliten l'intercavi d'idees.
  • El lideratge compartit i el repartiment de responsabilitats. Tots tenim un paper important en el grup.
  • La diveristat enriquida per la contribució de les individualitats. Cadascú podem aportar visions que complementen i milloren les dels altres.
  • L'anàlisi crítica de la informació, de gran importància per aprendre a no "engolir" tota la informació que passa per davant nostre sense analitzar-la.
  • La capacitat de síntesi.
  • La globalització dels continguts treballats des d'un enfocament multidisciplinari que permet aprendre'ls millor. En un projecte treballem diferents àrees al mateix temps.
  • La millora dels aprenentatges, però també dels processos a través de mecanismes d'avaluació.
  • La participació de vosaltres, pares i mares, en les activitats d'aprenentatge. Esta situació implicarà un augment en la motivació per part dels vostres fills i filles de cara a l'aprenentatge.

El primer projecte que portarem endavant es titula "ELS JOCS OLÍMPICS". Si feu clic ACÍ accedireu a una graella on apareixen tos els OBJECTIUS, COMPETÈNCIES, CRITERIS D'AVALUACIÓ i INTEL·LIGÈNCIES MÚTIPLES que treballarem al llarg d'aquest projecte.




De segur que aprendrem moltíssimes coses sobre Els Jocs Olímpics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada